Meille ei tule "aikuisten juhlia", vaan meidän häihimme myös lapset ovat tervetulleita. En tietenkään tuomitse heitä, jotka tahtovat juhlia vain aikuisten kesken. Kukin juhlii kuten itse hyvältä tuntuu. Tämä aihe herättää paljon keskustelua, ja halusinkin listata syitä, miksi meidän häihimme muksut ovat varsin tervetulleita! :)

  • Ensinnäkin, ja tärkeimpänä syynä, emme tunne paljon perheellisiä ihmisiä, joilla on pieniä lapsia. Meidän häihimme tulee noin viisi (5) lasta, joten en tiedä voinko kutsua itseäni suurisydämiseksi lapsirakkaaksi ihmiseksi, kun sallin heidän saapua häihimme :D :D 
  • 3/5 lapsista ovat minun sisaruksieni lapsia, eli lähisukua. He ovat perhettä ja minusta olisi erittäin outoa "olla kutsumatta" heitä. Lisäksi näistä kolmesta lapsesta kaksi on minun kummilapsiani. Kummin tehtävä on minulle ylpeyden aihe, ja toivon itsekin tulevaisuudessa pääseväni kummilasteni mahdollisiin häihin. VINK VINK muksut!
  • Juhlapaikassa on erillinen rauhallinen huone, jota monissa häissä on kuulema pidetty leikkinurkkauksena. Mahtava idea! Leluja, piirustusvälineitä yms. Jos itse hääohjelma on lapsien mielestä tylsää, olisi kiva jos heillä olisi paikka minne mennä puuhailemaan.
  • Häämme eivät ole holittomat, meille tulee alkumalja, ruuan kanssa viiniä ja kahviavec. Lisäksi aulabaari löytyy halukkaille. Minun tehtäväni ei ole vahtia aikuisia ihmisiä ja heidän juomistaan. Vaikka toivon ettei kukaan juhlissa varsinaisesti kännäisi, en voi tähän vaikuttaa, enkä aio asiaa sen kummemmin stressata. Pienten lasten vanhempien uskon huolehtivan lapset nukkumaan, kun tilanne siltä näyttää.
  • Minua ei haittaa itkevät tai leikkivät lapset. Olen ennemminkin nähnyt lapset hauskana "lisänumerona", kun he tanssivat ja puuhailevat muiden juhlavieraiden iloksi.  :D Tässäkin luotan vanhempiin, jotka vievät itkukohtauksen saaneen lapsen vaikkapa sivummalle rauhoittumaan.. :)
  • Jos lasten vanhemmat päättävät tulla juhliin ilman lapsosia, jotta voivat itse ottaa rennommin, niin kaikin mokomin. 
  • Olen sitä mieltä, että lapset sopivat häiden ja muiden juhlien lisäksi myös esim. ravintolaan. En tajua ajattelumallia, jossa lapset suljetaan kotiin, kunnes he yhtäkkiä maagisesti ovat yhteiskuntakelpoisia ja täydellisesti käyttäytyviä :D ENKÄ tarkoita sitä, etteikö lasten tekemisiä pitäisi vahtia ja heille luoda rajoja. En usko, että kukaan oppii "käyttäytymään halutulla tavalla", jos heille ei anneta mahdollisuutta oppia. Minusta on tylsä ajatella, etteivät lapset saisi kuulua tai näkyä. Suomi on tosiaan lasten vihaajien luvattu maa :D