1. Itse tanssi: Tanssisimmeko ensimmäisenä tanssina valssin? Vai foxtrotin? Harjoitellaanko joku koreografia? Vai keinutaanko vaan? Paritanssikurssista huolimatta tanssitaidoissa ei ole vielä kehumista, pitäisikö ottaa keväällä vielä yksityistunteja?
  2. Musiikki: Perinteinen kappale, vai joku modernimpi? Miten löytää kiva biisi 3/4 tahdilla jos päädytään valssiin? Suomeksi vai englanniksi? Entä jos ei halua äklöromanttista nyyhkybiisiä? Mutta toisaalta sanoitusten tulisi liittyä jotenkin rakkauteen? Miksi monessa kauniissa biisissä lauletaan erosta, ei liene sopivaa häihin?

En edes tiennyt, että häätanssin valintakin voi olla näin hankala. Sitä huomaa yllättyvänsä harva sen päivä :D Olen yleensä aika vikkelä päätöksentekijä. Sulhanen sen sijaan tekee kaikki päätökset arvioituaan vaihtoehdot tarkasti ja kriittisesti, hän vertailee, punnitsee ja pohtii. Ehkä puolisot tosiaan alkavat muistuttamaan toisiaan, sillä olen käyttänyt hävyttömän paljon aikaa Youtubessa ja Spotifyssa etsien "sitä biisiä" .. :) No, luettelen alle kappaleita, jotka sopisivat mielestäni häätanssiksi, osaa voi valssata, osaa ei, mutta ihania silti:

 

Lifehouse - You and me

Andy Williams - Speak Softly, Love

Andy Williams - Moon River

Norah Jones - Come away with me

Journey - Open arms

Vesala (Paula Koivuniemi) - Sua vasten aina painautuisin

Vesala - Sinuun minä jään

A time for us (tai suomenkielinen versio: "Kun aika on")

John Mayer - Gravity

Righteous Brothers - Unchained melody

Snow Patrol - Chasing cars 

Eagles - Take it to the limit

Lily Allen (Keane) - Somewhere only we know

Valssi tanssitaidottomille

Metallica - Nothing else matters