ahdistus.jpg

Morsiuspuku on päällä vain yhden päivän, ja minusta tuntuu aivan hullulta käyttää siihen valtavasti rahaa ja aikaa. Olisi kuitenkin kiva löytää puku, joka miellyttää silmää. Olenkin pyöritellyt erilaisia vaihtoehtoja mielessäni:

  • Käytetty puku. Tämä olisi vaihtoehdoista minun mielestä paras ja fiksuin. Olenkin käynyt kokeilemassa useampaa käytettyä hääpukua, mutta vielä ei ole tullut vastaan sopivaa tai minun näköistä mekkoa. Isoimpana haasteena on se, ettei täällä Pohjois-Savon suunnalla ole kovin paljon tarjontaa käytetyistä mekoista... Etsintä kuitenkin jatkuu! :) 
  • Teetetty puku. Tämä vaihtoehto kiehtoo. Voisin saada varmasti istuvan ja omannäköisen puvun, ja tukea samalla suomalaista käsityötä. Hinta mietityttää, sillä olen aina luullut että teettäminen on se kallein vaihtoehto, mutta toisaalta olen kuullut että teettämällä voi saada jopa edullisemman puvun kuin liikkeestä? Mene ja tiedä.
  • Tallinnasta ostettu puku. Tässä olisi mahdollisuus säästää rahaa, ja saada uusi puku, jonka voisi mahdollisesti saada myytyä eteenpäin. Minulla ei kuitenkaan ole nyt tarvetta mennä Tallinnaan, enkä tahtoisi mennä sinne vain puvun metsästykseen. Let's see.. :)
  • Liikkeestä ostettu puku. Tämä olisi vaihtoehdoista todennäköisesti kallein, mutta vaivattomin. Olenkin huomenna menossa juhlapukuliikkeeseen ensimmäistä kertaa oikeasti sovittamaan pukuja. Onneksi yksi kaasoista pääsee mukaan. (Jos päädynkin ostamaan puvun uutena, teen kyllä kaikkeni jotta saisin sen kierrätettyä eteenpäin, sillä en pidä ajatuksesta että mitään vaatetta pidetään vain kerran. Sitä paitsi käytetyn puvun etsiminen vie myös aikaa ja myös rahaa, jos puvun perässä pitää ajella ympäri Suomea) Psykologiassa taidetaankin puhua kognitiivisesta dissonanssista :D That's me!cognitive_dissonance.jpg